17. oktober er Vår Dag! VÅR DAG i Frivillighetens år. Dyrebeskyttelsen Norge vil først og fremst rette en stor takk til alle som bidrar med frivillig arbeid i vår organisasjon, medlemmer og ikke minst til støttespillere og dere som gir gaver, donasjoner og er grasrotgivere.
Til deg som er frivillig ved våre 25 lokalavdelinger. Til alle dere som hjelper dyr i nød, som varsler oss og leverer dyr til oss for at de skal få hjelp. Til dere som heier på oss og gir gaver og donasjoner. Til de nesten 3500 frivillige som bruker av tiden sin til å støtte opp om arbeidet for dyrene.
Barn og unge
De frivilliges hverdag
25 millioner kroner
Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger er landsdekkende. For lokalavdelingene kostet det i 2021 hele 25 251 833 kroner å hjelpe dyrene. Over 17 millioner kroner gikk til å dekke veterinærkostnader. Hovedinntektene er fra grasrotmidler, gaver, donasjoner, medlemskontingenter, loppemarkeder, julemarkeder, loddsalg og småsalg. Tusen takk til alle dere som støtter opp om arbeidet for dyrene. Det har utrolig mye å si for de frivillige at man har støtte av Norges befolkning, siden det offentlige ikke drar lasset.
Mangler midler til dyrevelferd
Dyr i Norge er beskyttet av dyrevelferdsloven. Men, er det meningen at det er det frivillige Norge som skal ha ansvaret for at hjemløse og dumpede dyr får hjelp? Skal man redde liv på fritiden samtidig som man holder loppemarkeder og selger kalendere for å få inn nok penger til å gjøre det frivillige arbeidet? Er planen at hjemløshet i Norge fortsatt skal være et «ikke-tema»? Vi forventer at politikerne tar ansvar og kommer med en plan for å for å redusere hjemløshet blant familiedyr. Slik som obligatorisk ID-merking, som er en engangskostnad som legges på dyreeier – ikke det offentlige.
Vi oppfordrer det offentlige til å ta mer ansvar, og at det åpnes for at prosjektmidler og støtte kan brukes til praktisk hjelp til dyr i nød.
Gi honnør til de frivillige
Del innlegg med innsamlingsaksjoner. Det pågår en evig kamp for å få tak i nok midler. Støtt dyrene ved å gi grasrotandelen til din lokalavdeling. Ditt valg gir direkte hjelp til mange dyr.
Vær en god dyrevenn
Vær den irriterende «nabokjerringa». Meld fra til Mattilsynet eller politiet om du ser dyr som blir behandlet dårlig. Du kan også kontakte Dyrebeskyttelsen Norge om du finner hjemløse og dumpede dyr, eller har spørsmål om hvordan du kan hjelpe dyrene.