Koselig førjulstid
Selv om det fortsatt er en liten stund igjen til jul, er det lov å kose seg litt ekstra nå i mørketiden.
Pepperkakemuffins (ca. 20 muffins)
Juleavslutning på jobben, skolen eller i barnehagen – pepperkakemuffins gir julestemning til både store og små. Du kan fint lage disse med vanlig kremostglasur, eller for de voksne: bytte ut glasuren med en liten skive blåmuggost og litt honning.
Du trenger:
- 4,5 dl hvetemel (kan bruke glutenfri finmiks)
- 4 økologiske egg
- 300 g romtemperert smør
- 3 dl brunt rørsukker (kan erstattes med hvitt sukker for mindre grove muffins)
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts malt kanel
- 1/2 ts malt allehånde
- 1/4 ts malt ingefær
- 1/4 ts malt nellik
- 1/4 ts malt muskat
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen på over/undervarme på 200 grader. Pisk smør og sukker til det blir luftig.
- Tilsett ett og ett egg sammen med litt og litt av melet, bakepulveret og krydderne. Rør eller bruk en mikser til du har en jevn røre.
- Bruk muffinsbrett eller muffinsformer og fordel 1 – 1 1/2 ss med røre i hver form.
- Stek midt i ovnen i cirka 12-15 minutter.
Server muffinsene med kanelglasur, tyttebærglasur eller en skive blåmuggost med honning om du tør!
Kremostglasur med kanel
Du trenger:
- 100 g philadelphia natur eller annen kremost
- 75 g romtemperert smør
- 75 g melis
- 1 ts malt kanel
Fremgangsmåte:
- Rør sammen alle ingrediensene med en miksmaster til du har en jevn glasur. Pass på å ikke bruke for høy hastighet, da smøret kan smelte og deretter skille seg.
- Legg glasuren i kjøleskapet i minst en halvtime til den er litt fastere, så blir den lettere å håndtere.
- Bruk en sprøytepose og pynt muffinsene med kremostglasur.
Kremostglasur med tyttebær
Du trenger:
- 100 g philadelphia naturell
- 75 g romtemperert smør
- 75 g melis
- 1-2 ss rørte tyttebær eller tyttebærsyltetøy
Fremgangsmåte:
- Bruk samme fremgangsmåte som med kanelglasuren over.